Κάρβουνα Χαλκίδα

Κάρβουνα από την Εύβοια
Κάρβουνα από την Εύβοια

Ξυλοκάρβουνα: Τα ξυλοκάρβουνα είναι ένα παραδοσιακό προϊών που η πρώτη ύλη όπως είναι φυσικό είναι το ξύλο, από σκληρό δέντρο, π.χ. πουρνάρι, κέδρο δρυς κ.λ.π., αφού επιλεγεί με βάση ποιοτικά και περιβαντολογικά κριτήρια. Παράγεται σε καμίνι, όπου τα ξύλα στοιβάζονται και σκεπάζονται με χόρτα, άχυρο και χώμα. Από το αρχικό βάρος των ξύλων μόνο το 1/4 θα μείνει ως κάρβουνο.

Το υπόλοιπο, κατά τη αργή διαδικασία της καύσης χωρίς φλόγα μέσα στο καμίνι θα διαφύγει με τη μορφή αερίων. Είναι δουλειά με αρκετό κόπο και απαιτεί 24ωρη παρακολούθηση για 15-20 μέρες, εξαρτώμενη άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.

 

Κάρβουνα από την Εύβοια
Κάρβουνα από την Εύβοια

Η παραγωγική διαδικασία εκσυγχρονίζεται, παράγεται και σε φούρνους (κτιστά καμίνια) σε ελεγχόμενες συνθήκες, με την ίδια όμως τεχνική.

Επιλεγούμε προσεκτικά κάρβουνα εξαιρετικής ποιότητας, άψογα σκευασμένα, ζυγισμένα με απόλυτη ακρίβεια. Το περιεχόμενο τους είναι από μεγάλα ατόφια κομμάτια, χωρίς σκόνη, τρίμματα και ξένα σώματα. Ανάβουν εύκολα, χωρίς υγρασία. Χωρίς να πετάνε σπίθες, χωρείς μυρωδιές, χωρίς χημικά πρόσθετα. Να έχουν υψηλή θερμική (θερμιδικής) αξία, σταθερή απόδοση, και μεγάλη διάρκεια καύσης κάνοντας το ψήσιμο απόλαυση.

 

Κάρβουνα από την Εύβοια
Κάρβουνα από την Εύβοια

Διαθέτουμε μεγάλο απόθεμα μόνο από Ελληνικά κάρβουνα και συγκεκριμένα από την Εύβοια.

Διανομή κατ οίκον – δωρεάν.